Известие

Collapse
No announcement yet.

Помпа хидравлика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помпа хидравлика

Здравейте , нещо започна да вие вече доста осезателно установихме че е хидравликата , та интресува ме дали някои е сменял скоро хидравличната помпа за 1,9 JTD 1999г. 105 коня и за 2,4 еднакви ли са и какви са цените на втора употреба и най вече нова колко струва ?

може да е от маслото, виж дали е достатъчно или го смени преди да се набутваш с помпа
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега виенето при теб чува ли се по осезаемо над 2000 оборота и имаш ли проблеми с тежък волан и т.н., че и аз имам виене и се съмнявам в хидравличната, въпреки, че винаги е била с ново хубаво хидравлично масло ...
      Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

те и на място си вият, като натовариш помпата със завит докрай волан, само трябва да прецениш дали е нормално или вече не е
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Точно, че при мен когато се върти на място не се чува необичайно силен шум, ами както на повечето бараки с хидравлика малко свистене едвам доловимо и при навиване до край естествено се чува малко по-силно, но не е е нещо като на заминала. Та при мен започва да се чува от 1900-2000 нагоре яко и дразнещо, но преди да достигне тези обороти не го чувам. Свалям пистовия ремък и всичко се оправя. Всички ролки сменени, включително алтернатор и 2 -та лагера, четки и и т.н. Единственото несменено нещо е помпата, а тя няма течове или луфтове. Затова питах колегата при него как е, че вече тотално се зачудих ...
          Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Аиде пак се разводни темата. В темата съм писал че е уточнено какво вие -ХИДРАВЛИЧНА ПОМПА а не какво ми вие , въпроса ми е към хора които са сменяли такова животно - колко струва нова и еднакви ли са на 1.9 и 2.4 вече видях втората употреба е 30 -40 лв.

---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Към колегата , моята виеше слабо но след няколко месеца започна да вие по силно и на ниски обороти и няма теч.

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:11 ----------

Маслото е достатъчно , вие и без да навивам волана до край , не е от компресора на климатика

Comment

Логично е за 1.9 и 2.4 да е една и съща помпата, все пак купето е 1 и също, рейка, всичко. Поне аз като ги разгледах и на външен вид не видях разлика. И аз мислех за нова помпа, но няма смисъл, защото цената и е 400+ зависи дали е от китайшън
              Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:34.

Comment

Бъкаш се колега, на вид са 1 и същи. Възможно е да е друг прозиводител, но са идентични, поне тези до 2003.
                  Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

...

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                      Да, аз може да се бъркам, но не и от "ибея", които ги продават в целия свят и откъдето е тази информация.
                      А иначе има много неща, които отвън изглеждат едни и същи, но на практика са различни. Дори има такава поговорка: "Не всичко, което блести, е злато".
                      Добре колега, специално за теб си загубих време и цъкнах 4-тия резултат в ebay и ето го резултата ТУК . Я виж, кои са съвместимите модели!
                      Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Не се занимавайте с глупости. Помпите се рециклират и стават екстра, стига да не са съвсем помляни.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

...

Comment

Според Tecdoc помпите са еднакви.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Помпите са еднакви.Имам здрсва помпа на цена 30лв.
                              Поздрави
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X